Vacature marketing content producer

MARKETING CONTENT PRODUCER 

Functie: Marketing Content Producer
Locatie: Amsterdam

Aantal dagen: 32-40 uur per week
Start: Per direct
Opleidingsniveau: WO of HBO
Werkervaring: 3-5 jaar
Salaris: Marktconform

Als marketing content producer bij het fashion brand POM Amsterdam ben je verantwoordelijk voor de organisatie van alle content producties. Je zorgt voor de doorvertaling van de content strategie & merkwaarden in alle (visuele) content van POM Amsterdam. Hiermee draag je bij aan het neerzetten van POM Amsterdam als leading kleurrijk modemerk.

Jij houdt van fashion en styling, snapt wat de trends zijn in de markt en weet hoe je de consument weet te bereiken.

Je bent onderdeel van het marketingteam en werkt nauw samen met de Marketing Manager (je leidinggevende), Brand Director, Graphic Designers en stagiaires die je in alle projecten ondersteunen.

  

Hiervoor ben jij verantwoordelijk:

  • Content producties: de grootste focus in deze rol ligt bij het organiseren van alle fotoshoots en video opnames. Minimaal 1x per maand creëren we content rondom de fashion collecties en het merk. Jij beheert de contentkalender, zorgt voor een ijzersterke planning en bent verantwoordelijk voor alles rondom de producties (o.a. fotoshoot team, locatie, model, briefings).
  • Beeldbeheer: jij bent verantwoordelijk voor de beeldbank waar we intern en extern (retailpartners en bureaus) gebruik van maken. Je zorgt voor structuur en maakt alle content beschikbaar volgens een strak proces.
  • Website copywriting: je schrijft (mbv de stagiaires) de productomschrijvingen voor de website. Hiernaast denk je mee over beeld voor de website en collectie- en nieuwsbriefteksten.
  • Social media management: jij coördineert de doorvertaling van alle mooie content naar social media. Instagram is je tweede natuur en je weet hoe we POM via de social kanalen kunnen laten groeien. Momenteel werken we met een extern bureau die jij zult managen. Je bepaalt met hen de social kalender (lanceringen, thema’s, focusproducten, leuke acties), checkt beeld en teksten en analyseert best practices en verbeterpunten.
  • Content strategie: samen met de brand director en marketing manager bepaal je welke content nodig is om enerzijds het merk POM Amsterdam verder uit te dragen en de POM community uit te bouwen en anderzijds om de verkoop van onze producten te stimuleren. Hierbij geef jij je strategische en creatieve input.

  

You rock these skills:

  • Organiseren: jij hebt excellente organisatie skills - je werkt gestructureerd, planmatig en nauwkeurig. Fouten maken is ‘not your middle name’.
  • Aanpakken: je werkt zelfstandig, bent pro-actief en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je durft kritisch te zijn en mensen aan te spreken.
  • Communiceren & samenwerken: je bent sterk in je communicatie (Nederlands & Engels) – je spreekt duidelijke taal en brengt en haalt relevante informatie. Je werkt nauw samen met alle teams intern (marketing, sales, productie, design) en de externe partijen (modellenbureaus, locatiebureau, fotograaf, videograaf, styliste, visagiste etc).

 

Over POM Amsterdam

Sinds 2011 ontwerpen de founders en zussen Liesbeth en Violet kleurrijke fashion items die de unieke vrouwelijkheid benadrukken en waarmee je uiting geeft aan je ware, kleurrijke zelf: Dare to be Colourful. We willen vrouwen niet alleen in hun kracht zetten met kleurrijke fashion, maar met kleurrijke én duurzame fashion. Waarom? Omdat we mensen blij willen maken met onze mode, maar ook beseffen dat het productieproces een negatieve impact heeft op onze planeet. Daarom willen wij ons best doen om die negatieve impact te minimaliseren.

De zussen ontwerpen alle prints en items zelf. Elke print vertelt een uniek verhaal en is handgeschilderd door Violet vanuit het kleurrijke atelier in Amsterdam. Met meer dan 800 verkooppunten wereldwijd is POM Amsterdam uitgegroeid tot een succesvol internationaal modemerk, dat blijft verrassen.

POM Amsterdam zit in een spannende scale-up fase en we breiden daarom ons team uit.  

We werken met 20 gedreven collega’s op ons kantoor aan de Sumatrakade in Amsterdam (thuiswerken is flexibel). Ons talentvolle team heeft veel energie en ambitie, maar weet ook hoe je er een feestje van kan maken. Naast de gezellige borrels en diners, gaan we ieder jaar met elkaar skiën.

Solliciteren

We willen je graag ontmoeten! Past deze rol bij jouw interesses en ambities, kom dan met ons praten. Mail je CV en motivatie naar jacobien@pom-amsterdam.nl.