Quality care

Onze producten worden met de grootste zorg samengesteld, waarbij wij gebruik maken van een grote diversiteit aan stoffen en materialen. Wij gebruiken o.a. cupro, katoen, zijde, viscose en wol. Op de website proberen wij de materialen zo goed mogelijk aan te duiden met foto's en beschrijvingen. Als je vragen hebt over een product kan je altijd bellen met onze klantenservice. (+ 31 20 341 88 22)

Duurzaamheid
Wij vinden het erg belangrijk dat onze producten op een duurzame manier worden geproduceerd. Wij werken daarom met name met natuurlijke stoffen. Stoffen die fijn zijn voor je huid maar dus ook voor de natuur. Een goed voorbeeld van zo'n stof is Cupro: een fantastisch materiaal waar wij graag mee werken. Het is gemaakt van de (overgebleven) zaadjes van de katoenplant en heeft daardoor een kleinere impact op het milieu dan andere stoffen. Wij proberen daarnaast items te maken die lang mee gaan en daardoor meer duurzaam zijn.

Onze fabrieken worden ook geselecteerd met het oog op duurzaamheid. Wij produceren het merendeel van onze collecties in Europa zodat het transport wordt beperkt. De fabrieken waarmee wij werken zijn gecertificeerd (e.g., met BSCI) om ervoor te zorgen dat onze standaarden in sociale arbeidsomstandigheden worden gehaald. Wij bouwen een hechte relatie op met onze producenten en gaan er regelmatig op bezoek om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van de werkomstandigheden op niveau is.

Kwaliteit
Geprinte kwaliteiten
Onze zijde, viscose en cupro collectie wordt gemaakt met behulp van moderne printtechnieken. Hierdoor zijn intense kleuren mogelijk. De print drukt aan de achterzijde door, waardoor een lichtere versie van de print zichtbaar is.

Geweven kwaliteiten
Een aantal POM sjaals zijn gemaakt van geweven jacquard stof. Hierdoor kan je deze sjaals aan twee kanten dragen: het ontwerp komt aan beide zijden volledig (maar op een andere manier) tot zijn recht. Hierdoor heb je eigenlijk twee sjaals inéén.

Verzorging
Wassen
Onze POM items worden van fijne materialen gemaakt en dienen met zorg behandeld worden. Op het onderhoudslabel dat aan je POM item is bevestigd kan je zien hoe je je POM item het beste kunt onderhouden.

Over het algemeen kun je aanhouden:
Zijde: stomen
Cupro: handwas
Viscose: handwas
Katoen: wassen op 30 graden
Wol: wassen op 30 graden
Jacquard: stomen

Strijken
Vrijwel alle stofkwaliteiten kunnen worden gestreken.
Let op: bij sjaals kan je de band niet meestrijken.
Viscose heeft de neiging om iets te krimpen, maar kan op lage temperatuur weer op vorm gestreken worden.

Composities
CU - Cupro
VI - Viscose
SE - Zijde
CV - CuproViscose
LI - Linnen
CO - Katoen
PL - Polyester
WO - WolPC = Polyacryl
PA - Polyamide/nylon
AF - Andere vezels
MTF - Metaalvezel