Pom Amsterdam

CERTIFICATEN

TOWARDS A

MORE SUSTAINABLE

POM AMSTERDAM

Pom Amsterdam

CERTIFICATEN

Pom Amsterdam

HELDERHEID VOOR DE CONSUMENT

Op onze webshop willen we onze klanten helpen met het maken van een duurzame keuze met behulp van ons more sustainable label. Ook laten we per item duidelijk zien wat het materiaal is, waar het is gemaakt en geven we inzicht in de werkomstandigheden van het productieproces. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende criteria en labels waaraan we onze producten toetsen.

CO2 NEUTRAAL VERZENDEN

We verzenden alle pakketten vanaf ons distributiecentrum naar de eindconsument klimaatneutraal. Dit doen we via het DHL 'Go Green' programma, waarmee geïnvesteerd wordt in elektrische voertuigen en de CO2 uitstoot gecompenseerd wordt.

ECOTEC

ECOTEC is een exclusief proces waarbij productieafval, afkomstig van weverijen en breibedrijven, wordt omgezet in nieuwe garens.
De garens hebben veel minder impact op het milieu*:

46,6% reductie op broeikaseffect
46,9% energiebesparing
61,6% in waterverbruik gedurende het hele proces

*deze cijfers zijn gebaseerd op de LCA (levenscyclusanalyse, gecertificeerd door ICEA).

BIRLA LIVAECO

Dit product bevat Birla Livaeco, een duurzame en FSC-gecertificeerde stof op basis van natuurlijk voorkomende cellulose uit hout. Dit hernieuwbare materiaal is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. In de bossen worden geen pesticiden of kunstmest gebruikt. De viscose is gemaakt in een gesloten-lussysteem, waardoor het gebruik van chemicaliën, water en energie wordt geminimaliseerd.

BIRLA MODAL

Dit product bevat Birla Modal. Deze duurzame stof is afkomstig van beukenhoutpulp, die wordt geoogst uit natuurlijke en 100% hernieuwbare bossen. Viscosevezel is superieur in termen van laag watergebruik, efficiëntie van landgebruik en circulariteit. Daarom heeft het een kleinere impact op het milieu.

LEATHER WORKING GROUP

Leather Working Group (LWG) Gold Certificate is de toonaangevende milieucertificering voor de leerindustrie, die de toeleveringsketen beoordeelt (water- en energieverbruik, afval- en chemicaliënbeheer, gezondheid en veiligheid). Het leer komt uit Duitsland en de producten worden in Nederland geproduceerd.

LENZING TENCEL

Lenzing Tencel wordt vervaardigd uit het hout en de cellulose van duurzaam geoogste Eucalyptusbomen. Deze boom groeit snel waarbij geen irrigatie, bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetische manipulatie nodig is. De vezelopbrengst per hectare is tot 10 keer hoger dan die van katoen en vereist tot 20 keer minder water.

LENZING MODAL

Dit product bevat LENZING Modal. Deze duurzame stof is voornamelijk samengesteld uit beukenhoutpulp waarvan plantaardige vezels worden gemaakt. De grondstoffen, de beukenhoutbomen, worden geoogst uit zowel natuurlijke bossen als duurzaam beheerde plantages. Daarom heeft het een kleinere impact op het milieu.

ORGANIC CONTENT STANDARD

De Organic Content Standard (OCS) is van toepassing op non-food producten die 95-100% biologisch materiaal bevatten. Hierbij wordt de aanwezigheid en hoeveelheid van biologisch materiaal in een eindproduct gecontroleerd en de weg die de grondstoffen hebben afgelegd van bron tot product.

OEKO-TEX CERTIFIED

Een Oeko-Tex gecertificeerde stof bevat geen schadelijke stoffen.

FSC CERTIFIED

Dit product bevat FSC gecertificeerde viscose garens, waarbij rekening is gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten.

CONTAINS CUPRO

Dit product bevat cupro met een GRS-productstandaard waarbij de gehele productieketen, sociale verantwoordelijkheid, milieuregelgeving en chemische beperkingen worden gecontroleerd. Cupro is een milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare stof geproduceerd met overgebleven katoenzaden.

LENZING™ ECOVERO™

Dit product bevat LENZING™ ECOVERO™, viscosevezels afkomstig van duurzaam hout afkomstig van een gecertificeerde bron. Het genereert tot 50% minder uitstoot en waterimpact in vergelijking met andere viscose.

SUSTAINABLE PACKAGING

Onze producten worden verpakt en verzonden met duurzame verpakkingsmaterialen.

RECYCLED POLYESTER

Dit product bevat gerecycled polyester. Gerecycled polyester verlengt de levensduur van niet-biologisch afbreekbare stoffen. Gerecycled polyester verbruikt 50% minder energie en vermindert de CO2-uitstoot met 30% in vergelijking met nieuw polyester.

ORGANIC COTTON

Dit product bevat biologisch katoen. Biologisch katoen wordt veilig geteeld en verwerkt zonder giftige kleurstoffen en wordt behandeld zonder chemicaliën.

GOTS CERTIFIED

Het GOTS (Global Organic Textile Standard)-certificaat garandeert het gebruik van biologisch geteelde textielen, maar ook dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. GOTS kijkt naar de gehele productieketen - van oogsten en productie tot verwerking tot duurzame kleding.

MADE IN EUROPE

Dit product wordt geproduceerd in Europa. Door dichter bij ons distributiecentrum te produceren, willen we de uitstoot door transport zoveel mogelijk verminderen.

CERTIFIED FACTORIES

Onze producten worden geproduceerd in gecertificeerde fabrieken, zoals BSCI of Sedex, of worden in Nederland geproduceerd onder toezicht van ons productieteam. BSCI ondersteunt bedrijven bij het stimuleren van sociale verantwoordelijkheid en werkomstandigheden binnen de fabrieken in de gehele productieketen. BSCI implementeert het principe van internationale arbeidsstandaarden die de rechten van werknemers beschermen.

DOELSTELLINGEN

LEES MEER

Pom Amsterdam

MISSION STATEMENT

LEES MEER

Pom Amsterdam

DOELSTELLINGEN

LEES MEER

Pom Amsterdam

MISSION STATEMENT

LEES MEER

Pom Amsterdam